November 2004

De eindejaarslijstjes zijn er weer dus is er de mogelijkheid om te stemmen voor je rockfavoriet.

Laten we dat allen doen op. Ga naar http://rock.pagina.nl >>> voor de links naar de diverse stem websites.
 

 

Nieuwe DVD van Gruppo Sportivo  Career Movies  >>> (planet int)

 

Alle Classic Rock Bands van enige naam en faam op één pagina. Geen onnodig gezoek

www.classicrockbands.nl >>>

 

Alquin blijft in de studio groeien als een...juist ja groeibriljant..
Dat bewijst de band met een nieuwe prachtclip die je kunt beluisteren via de website
www.alquin.org >>>  Ga naar het studiodagboek, lees de inside informatie van de hand van Ferdinand Bakker en Michel van Dijk...en luister ondertussen naar Terror Eyes! Wat denk je er van? Schrijf het in het gastenboek.

 

Naar de wens van de familie is nu pas bekend geworden dat Harry van Nieuwenhoven op 11 november op 55-jarige leeftijd is overleden. Van Nieuwenhoven werd vooral bekend als recensent en coördinator van de recensierubriek van OOR.
 

 

Bijzondere nieuwe site : Rock Concert Promotion >>>

 

Binnenkort een DVD van de Nits. Titel: 2004

 

Bekijk "Window of my eyes" online van Cuby & the Blizzards uit 1997 met Eelco Gelling.

Met dank aan Dirk van der Meer >>>

 

Leigh Blond is een Nederlandse singasongwriter/gitarist. Vraag Herman Deinum, Hans Lafaille en Caz Lux wie Leigh Blond is en ze zullen je kunnen vertellen, dat LeighBlond de artiestennaam is van Bert de Ruijter. Ze spelen als gastmuzikant op de cd's van LeighBlond mee. Benieuwd geworden?: www.leighblond.com >>>

 

In het seizoen 2004 / 2005 doet C+B  o.a.  veertig optredens in de theaters in het kader van 40 jaar Cuby. In het voorprogramma, zowel voor als na de pauze een optreden van Kaz Lux. Ook bij jou in de buurt en wil je de boot niet missen?  http://home.wxs.nl/~dbron/agenda.htm >>>

 

Op 24 november geeft the Godfather van de Indo-Rock, Andy Tielman een live concert in het Kurhaus in Scheveningen. Tielman heeft de Haagse band Bootstrap uitgenodigd om mee te spelen. Van dit concert worden opnames gemaakt welke op de dvd "It's My Life" zullen komen.

 


Oktober 2004

 

21 december:  Nits om 20.00 uur op Nederland 3

 

In dezelfde trant als de eerder verschenen Japanse releases geeft platenzaak vanLeest vanaf eind oktober Limited Edition heruitgaven uit van 5 legendarische Nederpop-albums op CD, verpakt als een verkleinde replica van de originele elpee, dus met kartonnen klaphoezen. De titels zijn: 'Hoe sterk is de eenzame fietser' van Boudewijn de Groot, 'Nobody can wait forever' van Alquin, 'Pudding & gisteren' van Supersister, 'Groeten uit Grollo' van Cuby & The Blizzards en 'Song of the marching children' van Earth and Fire. Alle titels verschijnen met een genummerd echtheidscertificaat in een Limited Edition van 1000 exemplaren en de prijs is € 9,99 per stuk. Tot 1 november a.s. kunnen exemplaren gereserveerd worden via de website www.vanleest.nl en in de 50 vanLeest muziekspeciaalzaken.

 

Barrelhouse bestaat dit jaar dertig jaar en viert dat met het uitbrengen van een live-cd. Afgezien van een album met de Amerikaanse gitarist Albert Collins, is het de eerste liveplaat in de lange geschiedenis van de Nederlandse bluesband. Barrelhouse werd in 1974 opgericht en groeide uit tot één van de beste bluesgroepen van Nederland. In 1987 viel de band uit elkaar, maar zes jaar later nam zangeres Tineke Schoemaker het initiatief tot heroprichting. Op Barrelhouse Live staan dertien nummers uit zowel de eerste als tweede periode. De komende tijd is de groep ook te zien in het clubcircuit.

 

Wil diegene die op zoek was naar Wijnand Blok nog even met ons contact opnemen ? mail >>>

 

De nieuwe CD van Alquin krijgt steeds meer vorm.

Vanaf 13 oktober zullen er geluidsfragmenten van de nieuwe CD op de website te horen zijn.

 

 

Live-concerts in Holland >>>


September 2004

 

Met de release van de DVD 'Met Mij Gaat ‘t Goed' viert zanger Hans Vermeulen zijn 40-jarig artiestenjubileum. De voormalige frontman van bands als Rainbow Train en Sandy Coast scoorde hits met nummers als 'True love that’s a wonder' en 'The eyes of Jenny'. Ook schreef hij hits voor Anita Meyer, Ruth Jacott en Rob de Nijs. Op de jubileum-DVD staat het concert dat Vermeulen gaf met het Metropole Orkest. Verder bevat het schijfje privé-opnamen van Vermeulens huis in Thailand en de videoclip van z’n nieuwe single 'Someone else’s star' (met dank aan www.haagspoppodium.nl/)

 

Bassist Rinus Gerritsen van de Haagse band Golden Earring kan door een stevige oorontsteking voorlopig niet optreden. De aandoening veroorzaakt duizeligheid en evenwichtsstoornissen. Voor de muzikant is het daardoor onmogelijk om op een podium te staan. Het concert dat de Earring morgen geeft in Bergen op Zoom gaat wel gewoon door. De Rotterdamse muzikant Ockie Klootwijk zal Gerritsen vervangen. Hij deed dat ook in 1999 toen de Haagse bassist na een verkeersongeluk lange tijd niet kom optreden. (met dank aan www.haagspoppodium.nl/)

 

Dinsdag 5 oktober geeft Alquin zanger MICHEL VAN DIJK om 15.15 UUR een interview aan het radio 2 programma SCHIFFERS.FM. >>> Michel zal een toelichting geven op de nieuwe CD van Alquin die voorjaar 2005 uitkomt.

 

De blues staat weer opnieuw volop in de belangstelling.

Theater De Molen in Beuningen wilt niet achter blijven en gaat onder de naam "Millstreet Blues"

in de komende tijd een aantal bluesoptredens organiseren

Red Rooster Club komt zaterdag 16 oktober met "special guest" mondharmonicavirtuoos

John Lagrand naar Theater De Molen in Beuningen.

Red Rooster Club draait al meer dan vijftien jaar met veel succes mee in het Nederlandse

bluescircuit. Ze speelde als begeleidingsband met grote namen uit binnen- en buitenland,

zoals: Bertus Borgers, Hans Dulfer, Rosa King, Keith Dunn, Kaz Lux en anderen. De vier cd's

die ze hebben uitgebracht zijn allen uitverkocht en een nieuwe is in de maak.

Mondharmonicaspeler John Lagrand was mede-oprichter van de legendarische bluesformatie

Livin'Blues. Samen met Cuby + Blizzards vormden zij in de jaren zeventig de absolute top

van de Nederlandse blues-scene. John speelde ook geruime tijd in de Harry Muskee Band

en later in de all-star-band Blues Summit. Hij deed verder veel studiowerk en werkte zo met

vele nationale en internationale sterren. >>>

 

Totdat Pierre van der Linden zijn opwachting maakt in Focus, wordt er voorlopig gewerkt

met Hans van Oosterhout en Remco van der Sluis als drummer >>>

 

Alquin op Arrow 2005? Geef je top 5 op via www.classicrockfestival.inf0 >>> en zet Alquin in je rijtje.


André Hazes is 23 september overleden aan een hartstilstand. De volkszanger is 53 jaar oud geworden.

 

Dirk van der Horst, sinds 16 jaar gitarist bij BZN, is 22 september na een "heel moeilijk ziekbed''

in een ziekenhuis in Alkmaar overleden.

 

Kijk eens op www.gitaarnet.nl >>>.

Er staat een recensie over het boek van Ron Bijtelaar op maar ook een interview "de gitaar van"

 

 

Pierre van der Linden nu ook in Focus >>>

 

De Nederlandse artrock groep The Meteors verzorgt dit najaar kleine een serie concerten. Dit is een unieke gebeurtenis want het is voor het eerst in ruim twinitg jaar dat deze bijzondere groep weer het podium opgaat voor een serie concerten. Voor verstokte liefhebbers van vintage sound & music uit de vroege jaren tachtig is dit een buitenkans om deze artrock/new wave band live en in compleet authentieke opstelling te zien. Zie Concertagenda
 

 

Op dit moment werkt Alquin aan een nieuw album !! Als we Job Tarenskeen mogen geloven, en waarom niet, dan is het creatieve proces opnieuw een magische belevenis. Alle bandleden zijn er bij betrokken. De band zal op de offciële website www.alquin.org >>> een studiodagboek bijhouden . De verwachte release van het nieuwe album is volgend jaar lente. Stem voor Alquin op Arrow Rock Festival 2005  : www.classicrockfestival.info >>>

 

De Bojoura website wordt steeds completer en steeds mooier! www.bojoura.tk

 

Aanrader: de site van Earth & Fire >>>

 

Nieuwe site van Ron Bijtelaar ( Jan Akkerman, The Hunters, Blue Diamonds, Gingerale en The Bootleg Doors) >>>

 

De Alquin-website www.alquin.tk (meesterlijk werk van onze medewerker Louis Rentrop) is nu tot de enige echte Alquin-website verworden. Hij is sneller toegankelijk geworden onder de naam www.Alquin.org >>>

 


Juli 2004

Naar verwachting zullen The Meteors komend najaar enige optredens verzorgen. De optredens vinden plaats naar aanleiding van de recente release op cd van het eerste album van The Meteors uit 1979 'Teenage Heart Xtra' (EMI).
De huidige line up van The Meteors bestaat uit: Ferdinand Bakker (gitaar), Åke Daniëlson (keyboards), Kim Haworth (drums), Hugo Sinzheimer (zang) en Gerrit Veen (bas). Nadere informatie over optredens is te verkrijgen via de website >>>


Juni 2004

Aanrader: Bijzonder uitgebreide website over Indo-Rock >>>

 

Brainbox neemt 22 juli (21.00 uur) live-cd op in Mezz in Breda

 

In tegenstelling tot wat in diverse dagbladen stond vermeld is Kaz Lux vooralsnog niet van plan om met zingen te stoppen.

Hij zingt gewoon door zowel solo als ook met Red Rooster Club. Kaz Lux en Red Rooster Club brengen een repertoire van nieuw eigen werk van Kaz, wat blues- en soul-covers en natuurlijk ook veel werk uit de Brainbox periode.

 


Mei 2004

Nog een interessante Nederpop-pagina >>>

 

Concertdata Alquin 2004 >>>

 

Nadat een maand geleden besloten drummer Burt van der Meij en gitarist Jack van Schie en zanger/mondorgelspeler Gus Pleines de Bintangs te verlaten, zijn nu  drummer Gerben Ibelings (ex-Tröckener Kecks en ex-Bad to the Bone)  gitarist/achtergrond zanger Maarten Ibelings (Bad to the Bone) uit Rotterdam aangetrokken.

 

Veel live foto's van o.a. Classic Nederpop Bands. Cuby, Alquin, Kayak, Brood Earring en veel meer. >>>

 

Er is weer bijzonder veel nieuws m.b.t. Robert Jan Stips + Nits / Supersister / Gruppo Sportivo / soloconcerts / AMG Schmidtprijs, DVD's enz.   >>>

 

Warner Music Benelux heeft nu ook als laatste grote platenmaatschappij in Nederland aan het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid toestemming gegeven om haar LP-materiaal online te verkopen via de speciale website www.fonos.nl Fonos.nl is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, het grootste audiovisuele archief van Nederland. De muziekcollectie van Beeld en Geluid herbergt meer dan 680.000 “dragers” (CD’s, LP’s, 78-toeren platen, singles en banden) inclusief 17.000 LP’s van Nederlandse makelij! Er is dus genoeg materiaal om uit te putten. Voor meer informatie over Beeld en Geluid en haar unieke audiovisuele collecties, klik hier.

 

Nog ongeveer 20 optredens van hun reünietoernee en dan stopt  Brainbox in september.

Oorzaak zijn de gehoorproblemen van Kaz Lux. De kwaliteit van de optredens heeft niet te lijden onder de handicap van de zanger: ,,We zijn juist met een hele waardige afscheidstour bezig en oogsten bij pers en publiek heel veel lof''.

Lux zal daarna niet meer met een elektronisch versterkte band op de planken staan

 

Song of the Marching Children van Earth & Fire eindigt met een enorm mooi laatste deel, namelijk The March. Als eerbetoon aan zijn overleden broer heeft Ton van de Kleij dit deel opnieuw ingedrumd en ten gehore gebracht op de begrafenis van zijn broer Do. Oudbandleden Hans Ziech en Ton van der Kleij zien mogelijkheden dat dit deel opnieuw uitgebracht kan worden, mits daar voldoende animo voor is.  Reageer in het Gastenboek ! >>>

 

Er is nu ook een DVD uit van Earth & Fire....>>>

 

De website van Bojoura is enorm uitgebreid.... >>>

 

Nieuwe tourdata van Alquin... zie concertagenda

 

Robert Jan Stips vanaf 31 augustus 3 maanden bij Freek de Jonge met de voorstelling "de vergrijzing"


 april 2004

Er zijn 3 leden opgestapt bij de Bintangs. 1 vervanger is al aangetrokken.....

 

Op 18 mei aanstaande verschijnt er bij Universal een DVD getiteld Pinkpop The Vintage Years, met bands als Golden Earring, Alquin, Focus, CCC Inc.
 

Alquin gaat door! Binnenkort meer nieuws.....ja zeker!

Vanwege te drukke werkzaamheden heeft bassist  Frans Koenn zich uit de band terug getrokken.

Zijn plaats wordt ingenomen door Walter Latupeirisa (o.a. Snowy White). >>>

 

Metropool Hengelo maakt zich sterk voor NederpopClassics met al eerder optredens van o.a. Kayak, Bainbox en Flavium.
Zaterdag 29 mei:
ZZ en de Maskers  21.00 uur >>>
 

Nico Christiansen, zanger van Livin' Blues, de populairste bluesband uit de jaren 70, is 2e paasdag  speciale gast tijdens een sessie in eetcafé The Sixties in Tholen (16.00 uur).


 maart 04

Veel nieuwe videoclips te zien van Earth & Fire >>>

 

Gezocht: Wie kan ons in contact brengen met Wijnand Blok( (voorheen gitarist bij Paul van Vliet)? Graag een mailtje >>>

 

Eindelijk! Acht jaar na Een Nieuwe Herfst is de nieuwe Boudewijn de Groot uit: Het Eiland in de Verte. Vijftien nummers, waarvan acht met teksten van De Groots soulmate, de op 28 november 2002 overleden Lennaert Nijgh.

 

Vrijdag 30 april 2004, The Buffoons in de Herberg in Vorden. Vrijdag 21 mei 2004, de Babbelaer in Lochem.

 

Er is nu ook een Bojoura website >>>


 februari 2004

Luister naar diverse songs van de laatste CD van The Touch >>>

 

Boudewijn de Groot was al in de jaren zestig onze grootste singer/songwriter en dat is hij nog steeds. In februari verschijnt zijn nieuwe cd, met daarop het laatste werk dat hij schreef met zijn vorig jaar overleden tekstschrijver Lennaert Nijgh. In Aloha een interview.

 

Ook Golden Earring op Arrow Rock

 

Live-opnamen van Wally Tax bij Paperlate >>>

 

Op 27 februari brengt Warner Music de dubbel-cd The Definitive Vandenberg uit. Een carrière-overzicht van Vandenberg, de legendarische Nederlandse hardrockgroep bestaande uit gitarist en songschrijver Ad van den Berg, zanger Bert Heerink, bassist Dick Kemper en drummer Jos Zoomer.

 

In de diverse polls heeft Kayak het dit jaar erg goed gedaan. De leden van het Belgische Prog-Nose plaatsten 'Merlin- Bard of the Unseen' op de 6e plaats, en de DVD kwam zelfs op nummer 3. Bij de lezers van het Nederlandse symfo-blad I/O-Pages eindigde de CD ook op de derde plaats. De bezoekers en luisteraars van de Poolse site MLWZ (tevens radiostation) stemden ook in opvallend grote getale voor Kayak: hoewel de band er nog nooit een voet over de grens heeft gezet, staat 'Merlin' er op de dertiende plaats van beste albums uit 2003.

 

Wegens groot succes: Amazing Blues Party (met Kaz Lux) op herhaling. Vanwege het grote succes is er besloten het nog een paar keer over te doen. Informatie volgt.