2003

20 dec

Peter Koelewijn heeft een indrukwekkende nieuwe website www.peterkoelewijn.nl 

2 dec
AMAZING BLUES PARTY
Red Rooster Club met Kaz Lux, PennyLeen en Robbie Rosendaal  
Concertgebouw de Vereeniging Nijmegen - ING-zaal
Zaterdag 10 januari 2004
20.15 uur - sta-concert - € 12,50
tel.024-3221100 - www.keizerkarelpodia.nl
27 nov Gruppo Sportivo tekent contract met PIAS
Gruppo Sportivo heeft deze maand een platencontract getekend met maatschappij PIAS. De groep rond zanger Hans Vandenburg was in de jaren zeventig erg succesvol. In 1985 viel de band uit elkaar, maar sinds enige tijd wordt er weer onder de naam Gruppo Sportivo opgetreden. Voorjaar 2004 moet het nieuwe album Topless 16 uitkomen. Daarnaast worden er opnamen gemaakt voor een DVD die de naam Career Movies zal krijgen.
16 nov Uniek interview in Noordhollands Dagblad Frank Kraaijeveld wordt in het Noordhollands dagblad van 13-11-2003 op een unieke wijze geinterviewd door journalist Ab Winkel. Frank beschrijft de geschiedenis achter 10 van de nummers op The Complete Collection.

click hier voor het complete artikel

bron: Noordhollands dagblad
16 nov
PAPERLATE MAAKT EEN UISTAPJE NAAR DE BLUES
 Zondag 23 november is een special te horen in Paperlate over de godfather van de Nederblues: HARRY MUSKEE. Op dit moment staat Harry Muskee volop in de belangstelling met de release van een CD en een DVD van Cuby + Blizzards. Ook verscheen afgelopen zaterdag het boek "De Missie" van Jeroen Wielaerd. Dit alles aan de vooravond van het jaar 2004 hetwelk in het teken zal staan van 40 jaar Cuby + Blizzards.
 
 Paperlate was te gast op de festiviteit in Grollo waar het eerste exemplaar van deze biografie over het leven van Harry Muskee werd gepresenteerd. Na afloop van de plechtigheid welke plaats vond in de boerderij waar Cuby + Blizzards in de jaren 60 gewoond hebben en die ook prijkt op de hoes van het album "Groeten uit Grollo" werd een interview opgenomen met  de geridderde ereburger van Grollo: Harry Muskee. Dit interview is op zondag 23 november te horen in Paperlate.
 
Impressies van de officiele plechtigheid rond het verschijnen van de biografie zijn vanavond te horen in Paperlate, (o.a. toespraken van Harry Muskee en Jeroen Wielaerd) Deze uitzending wordt op dinsdag 18 november herhaald.
Meer info  op www.paperlate.nl  en www.nederpopclassics.nl 
 
Paperlate is sinds 1995 op zondagavond te beluisteren bij de BRTO (20.00 / 22.00 uur). Herhaling op dinsdagavond (20.00 / 22.00 uur)
16 nov Nieuwe CD voor Jan Akkerman http://www.janakkerman.nl/records/CU.htm
16 nov Focus succesvol in London tijdens Magicians Birthday Party www.classicrockproductions.com 
4  nov Op 13 november a.s. zal aan Harry Muskee door Huub van der Lubbe en Kaz Lux het eerste exemplaar overhandigd worden van de over Harry door Jeroen Wielaert geschreven biografie.  Dit zal tevens de gelegenheid zijn om de nieuwe DVD van CUBY + BLIZZARDS te presenteren. Evenals de DVD van het Cuby + Blizzards Jubilee concert in Paradiso in 2000 , wordt deze DVD "Mamelodi" , geregistreerd tijdens de tour door Zuid Afrika, uitgebracht door MUSIC PRODUCTS B.V.     Adres : Panama Theater Oostelijke Handelskade 4 Amsterdam Datum : donderdag 13 november a.s. Tijd : 17.00 uur
4  nov De duitse Ekseption tournee in december is uitgesteld. Voor meer info zie www.ekseption.nl
4  nov Alquin heeft een zeer succesvolle tour achter de rug. Zie voor foto's en verslag www.alquin.tk
9 okt OKTOBER 2003 ZOEK DE FOUTEN! Good old GRUPPO SPORTIVO staat op het punt een 6e platendeal te sluiten voor hun CONCEPTALBUM "TOPLESS 16!" (release voorjaar 2004). Een 1e hoofdstuk van het VERHAAL rond het album zal begin volgend jaar in diverse toonaangevende bladen & kranten verschijnen. Hoofdstuk 2 & 3 volgen kort daarop. Het geheel behelst een drietrapsrelease, wat tegenwoordig in het supercoole Zweden al heel normaal is. Denk daarbij aan een AIRCO NITWIT of het retepopulaire MAGNETRON. Klinkt dat spannend dan? Zanger Hans Vandenburg: "Nooit verwacht dat de chille bevolking van gans de BENELUX nog op zo'n ondertussen vette retro band zou zitten wachten. Wie wil er nou, behalve in de mode, design, disco, spreektaal, TV-wereld en hitparade, voor de LOL terug naar het verleden?" In ieder geval die pias van die platenmaatschappij! (red.)   http://www.grupposportivo.com/
9 okt Vrijdag 19 december: DUTCH MASTERS OF BLUES II. In 2002 was de eerste editie zeer succesvol. Op vrijdag 19 december dan deel twee van het Dutch Indoor Bluesfestival. De naam? DUTCH MASTERS OF BLUES II. Ook deze keer weer met maar liefst vier Nedertoppers. Hier zijn de namen: OSCAR BENTON BLUESBAND, EELCO GELLING & BAND, BRAINBOX en JULIAN SAS. De voorverkoop start binnenkort. Popcentrum Podium en Muziekcafé De Troubadour in Hardenberg. Kijk voor uitgebreide en ctuele aanvangstijden altijd op www.poppodium.nl.
4 okt Nieuwe cd en dvd van Jan Akkerman 29 september 2003 In oktober verschijnen er een nieuwe cd en dvd van Jan Akkerman. De cd, getiteld C.U., heeft de gitarist samen geproduceerd met Ronald Molendijk, Jeroen Rietbergen en Michel van Schie, alle drie ook bekend van de band Soulvation. Ook Akkerman's vaste bassist Wilbrand Meischkes speelt mee op de plaat. De DVD bestaat uit twee concerten die in Duitsland zijn opgenomen, plus extra's zoals een interview en improvisaties. dank aan npi
4 okt Brainbox en Flavium samen op nieuwe website
1 okt

ZO 19.10 Camel featuring Ton 'Kayak' Scherpenzeel (G)  

Eigenlijk zouden ze er 21 juni al staan, maar omdat de vrouw van toetsenist en vocalist Guy LeBlanc werd getroffen door een hartaanval werd de tour uitgesteld. Nu staan ze er op zondag 19 oktober: Camel! Zonder Guy LeBlanc, maar met Ton Scherpenzeel.

 

Kayak toetsenist Ton Scherpenzeel gaat op tournee door Europa met de van oorsprong Britse groep Camel. Ton heeft in de jaren '80 ook al eens heeft gespeeld en een aantal albums opgenomen met Camel, zoals Stationary Traveller, Pressure Points en recentelijk Rajaz.

 

Camel is een mengeling van rock, jazz, blues en symfonische pop. Vorig jaar werd het 30-jarig bestaan van de groep gevierd. Tijd voor een welverdiend pensioen zou je zeggen, maar het weerhield Camel er niet van een nieuw album uit te brengen en weer op tournee te gaan. Gelukkig maar.

 

ZO 19.10 Camel featuring Ton 'Kayak' Scherpenzeel

Zaal open 19:00 uur

EUR 25,- excl. Lidmaatschap en voorverkoopkosten.

 

14 sept. Kayak toetsenist Ton Scherpenzeel gaat weer eens op tournee door Europa met Camel. Ton heeft in de jaren '80 ook al een aantal albums opgenomen met Camel, zoals bijvoorbeeld 'Stationary Traveller' en 'Pressure Points' en ging al diverse malen met Camel mee op tournee.

Het gezelschap is in Nederland te bewonderen in de volgende zalen:

16 oktober Vlssingen, Arsenaaltheater
19 oktober Rotterdam, Nighttown
20 oktober Amsterdam, Paradiso
21 oktober Utrecht, Tivoli
22 oktober Maastricht, Platte Zaol
23 oktober Tilburg, 013
24 oktober Rijssen, Lucky
26 oktober Gronigen, Oosterpoort

bron: www.muzzy.nl

10 sept.
Nits terug!! http://www.nitsmusic.net/nieuws.html
 
Het is volgend jaar dertig jaar geleden dat de Nits zijn opgericht. De groep viert dit vanaf oktober 2003 met een (theater)tournee in Nederland en in het buitenland. Ex-bandlid Robert Jan Stips heeft toegezegd aan de hele tournee, ook in het buitenland, mee te doen. De tour duurt tot ongeveer april 2004. Ook andere voormalige bandleden, onder wie Joke Geraets en Michiel Peters, zullen ter ere van het jubileum vermoedelijk enkele malen met de Nits optreden. Voormalig Nits-manager Aad Link is in ieder geval ook betrokken bij de jubileumtournee.
De Nits zijn november 2002 begonnen met de opnames voor een nieuwe plaat, waarop ook Robert Jan Stips te horen zal zijn. De cd komt waarschijnlijk in oktober of november uit. Henk Hofstede: "Hoe die gaat klinken? Drastisch, snel en kleurrijk. Het tegenovergestelde van WOOL zeg maar."
10 sept. Nieuwe CD van Bertus Borgers

Songclips van de nieuwste CD "Antwerpse Sessie"

Titel Omvang
Avé Maria 225 kB
Betaal 314 kB
Geen leven zonder liefde 314 kB
Ik blijf binnen vandaag 392 kB
Laatste man 252 kB
Liefde komt 252 kB
Verander me niet 252 kB
Ver van hier 252 kB

Volledige mp3's van de nieuwste CD "Antwerpse Sessie"

Titel Omvang
Betaal 1.9 Mb
Ver van hier 4.7 Mb
Ik blijf binnen vandaag 4.1 Mb

5  sept.

Gevonden: De Jaap Dekker website 

 

 

22 aug.

LIVIN' BLUES OP FESTIVAL BLUES AAN ZEE
4 augustus 2003 - Niko Christiansen en John Lagrand openen dit jaar het festival Blues Aan Zee dat op zaterdag 6 september wordt gehouden in de Noviteit in Monster. Vanaf 17.00 uur brengen zij met hun band nog eenmaal de bekende Livin' Blues klassiekers. Tijdens het festival wordt verder opgetreden door Nick Holt (USA), Jan Gerfast VooDoo Band (Zweden), Marc Reece (Duistland) en de Nederlandse acts Arthur Ebeling, Vinnies Vice, Dave Chavez & the Spareribs, Boys Blues Busters en de band Rooster. Meer info op www.bluesaanzee.nl.
16 aug.

ONE MORE NIGHT DVD EN 2CD VANAF NU TE BESTELLEN BIJ ALQUIN.NET
De release van One More Night nadert met rasse schreden. Om er zeker van de te zijn dat je de 2CD en/of DVD zo snel mogelijk in huis hebt, kun je beide versies vanaf nu bestellen bij alquin.net! Dat kan op het speciale bestelformulier dat je
hier vindt. Aan de DVD (die verschijnt op het Alpha Centauri label) wordt op dit moment de laatste hand gelegd. Naast een complete registratie van het concert in De Boerderij in Zoetermeer, op 13 juni j.l., bevat de DVD exclusive beelden van Alquin in Engeland in de jaren zeventig en een documentaire met nieuwe interviews met de leden. Op de 2CD (op het Superior label) staat naast het complete Zoetermeer concert een exclusief nieuw nummer, Sweet Surrender, van circa 10 minuten dat de band aan het opnemen is. Alquin komt dus voor het eerst sinds 1977 met nieuw materiaal.

OPTREDENS TER PROMOTIE VAN ONE MORE NIGHT
Ter promotie van One More Night zal
Alquin nog drie optredens verzorgen. De eerste twee zijn vandaag bekend geworden en zullen op de volgende data plaatsvinden:
   
De Pul, Uden, 24 Oktober
   
De Boerderij, Zoetermeer, 26 Oktober

16 aug. Nieuw studio-album van KAZ LUX   

Zijn karakteristieke stemgeluid is uit duizenden herkenbaar. Rond de eeuwwisselingwerd hij door de gezamenlijke journalisten van muziektijdschrift Oor - in het kader van veertig jaar Rock & Roll in Nederland - verkozen tot de beste zanger van ons land. Eens te meer een bevestiging dat Kaz Lux een absolute legende is in de historie van de Nederpop.   Dismantled Swan Songs luidt de titel van zijn nieuwste CD. Het gaat om het meestpersoonlijke album van Kaz tot op heden.  

Dismantled Swan Songs, opgenomen in de thuisstudio van Kaz en de E-SoundStudios (voorheen Dureco), is de opvolger van de twee jaar geleden verschenen en uitstekend ontvangen live-registratie Guitar/Vocal. De nieuwe cd bevat vijftien tracks en kan, zoals gezegd, zijn meest persoonlijke album tot dusver worden genoemd. Het merendeel van het repertoire bestaat uit eigen nummers en deze handelen vooral over onderwerpen die Kaz persoonlijk hebben beziggehouden en aangegrepen. Voorbeelden hiervan zijn het zeer actuele anti-oorlogslied Holy VS War, Drizzly Monday (over de moord op Pim Fortuin), het naar aanleiding van een  krantenbericht geschreven The Rape en niet in de laatste plaats Tinnitus (Alwaysthe Sea), waarin hij de kwelling beschrijft van de gehoorbeschadiging die hem al vele jaren parten speelt. Resteren op Dismantled Swan Songs drie opmerkelijke covers, te weten White Room (Cream), Baby Can I Hold You (Tracy Chapman) en de evergreen Moon River, die  Kaz zich op zeer fraaie wijze heeft eigen gemaakt.  KAZ LUX - Dismantled Swan Songsinfo: E-SOUND MUSIC BV / Yellowstone Records Tel. 031-(0)294-460540 - Fax: 031-(0)294-460545 info@e-sound-music.com www.e-sound-music.comBoekingen: 031-(0)162-426729 / 031-(0)515-424303   Info en boekingen:Kaz Lux, Kaz Lux & Red Rooster Club henkenwil@zonnet.nl  

17 juli 
Kaz Lux is maandag aanstaande 20 juli te gast in het programmaKunststof van NPS radio 1, van 19.00 - 20.00 uur. Een gesprek van een uur met Frčnk van
der Linden.  Hij zal live enkele nummers doen.
KazLuxFanSite
26 juni
de kaart verkoop voor de Tribute to Peter Tetteroo is begonnen.
Kijk op de website www.wallfair.nl hoe je aan kaarten kunt komen.
Als je kaarten buiten de regio Haaglanden wilt bestellen mail dan even naar
wallfair@xs4all.nl .
25 juni
U R I A H  S H E E P   M A R K E T     Zaterdag 5 juli 2003
 
De ideale Arrow Classic Rock Festival afterparty!!!!!!!!
 
Het in Bergen  op Zoom zetelende  Nederpop Classics Collectief www.nederpopclassics.nl organiseert samen met de Langbroeker Schapenmarkt, Uriah Heep Holland, Classic Rock Productions & Huberts Slaapcomfort Roosendaal de Uriah Sheep Market. www.uriahsheepmarket.tk
 
Dit geheel gratis evenement vindt plaats te midden van de Schapenmarkt aktiviteiten in Langbroek ( Prov. Utrecht)
Medewerking wordt verleend door Focus ( met Thijs van Leer, Bobby Jacobs, Jan Dumee en Bert Smaak) , The Touch, Sinister Purpose ( Uriah Heep coverband) en Spectakel drummer Ruben van Rompaey ( Bergen op Zoom)
 
Voor Uriah Heep fans wordt een Quiz gehouden waarbij Heep DVD's en CD's te winnen zijn. Ook een Arrow Classic Rock Festival poster zal tot de prijzen behoren.
 
Voorts zal er ter herinnering Sheepmarket Merchandise worden aangeboden.
 
De bands treden op in een tent. Radio Paperlate uit Bergen op Zoom verzorgd de verbindende geluiden.
23 juni
Op de site van http://www.zomerparkfeest.nl/algemeen.htm staat dat Alquin komt spelen voor een eenmalig concert in Venlo op 22 Augustus.
Met dank aan Ed Schenk
12 juni The Shoes treden op 13 september 2003 in de Rozenburght, Rozenlaan 4 te Boskoop. Zaal open om 21.00 uur
9 juni
13 juni gaat de Ekseption tour van start. De website van Rick van der Linden is nu te vinden onder de domeinnaam www.rickvanderlindenekseption.nl  Bookmarken maar.
 
Alquin is eveneens met een Nederlandse tour bezig. In Zoetermeer op vrijdag 13 juni zullen tevens DVD opnamen worden gemaakt. Foto's en meer op
www.alquin.tk
 
Focus heeft zojuist een succesvolle Engelse tour afgerond. Zo succesvol dat de band opnieuw zeer welkom is de Noordzee over te steken. Vanaf eind oktober tot ver in November zal Focus overal in de UK optreden. Volg www.officialfocushomepage.nl voor details.
De band staat tijdens de Nijmeegse vierdaagse, 17juli, op plein 13, samen met het alsmaar succesvollere 666. Daarvoor op 5 juli kan de band geheel gratis bewonderd worden tijdens het Classic Rock Event in Langbroek Utrecht met The Touch en Sinister Purpose. 
1 juni Hans Bouwens over Nederpop ( George Baker Selection) in BN de Stem 30 mei 2003
 
Activiteiten rond Hitweek  
  (BN/DeStem) 31 mei 2003
Zaterdag 31 mei 2003 - BREDA - De komende tijd zijn er volop activiteiten in De Beyerd rondom de tentoonstelling Hitweek - 1965-1969.
 
Jazz in Breda is ook: Brainbox  
(BN/DeStem) 31 mei 2003
Zaterdag 31 mei 2003, BREDA - Jazz in Breda is grenzenloos. Dus kijkt niemand vreemd op als op hetKerkplein in de overvolle binnenstad ineens Brainbox rock en rollend van
Gemiste kans voor Brainbox  
(BN/DeStem) 31 mei 2003
Zaterdag 31 mei 2003 - Daar waren ze dan eindelijk, de overgebleven leden van Brainbox: Rudy de Queljoe, Pierre van der Linden, John Schuursma en Kaz Lux. Nu aangevuld met de
 
Bintangs, Dr. Feelgood op bluesfeest in Raalte  
  (Apeldoornse Courant) 22 mei 2003
22 MEI 2003 - RAALTE - Wat begon als een barbecuefeest met wat bluesmuziek is uitgegroeid tot een van de grotere, gratis bluesmuziekfestivals in Nederland. Het centrum van Raalte
26 mei  Rick van der LInden bij Paperlate Zondag 25 mei! Foto's en verslag. Click hier. Kaz Lux, Armand, The Touch, Wally Tax in Reeuwijk  Click hier
20 mei The Touch cd presentatie met Wally Tax grandioos feest. Foto's en verslag op www.paperlate.nl 
20 mei
RICK VAN DER LINDEN zal op 25 mei a.s., vlak voor de tour met Ekseption in de studio zal zijn bij Paperlate!
Volgende week is hij telefonisch in de uitzending ivm het Classic Nederpopalbum van Trace.
Rick speelt deze  4 stukken:
1) Fatherhood of J.B.   Rainbow C.D.
2) My Pianoman          Ekseption 89 C.D.
3) Jolease                  Voorproefje uuit de nieuwe C.D.  primeur!!
4) Badinerie(Peace planet) uit de 3e Ekseption L.P.
20 mei
Nieuwe lemming album World Wide War in september uit! http://80.60.244.224/Lemming/Main/frameset.htm
13 mei

zaterdag 17 mei a.s.

CD-presentatie "The Touch" in Boxmeer

m.m.v. Wally Tax (The Outsiders)   

 

De Nederbeat formatie "The Touch" presenteert op 17 mei a.s. in  "t Vervolg" in Boxmeer

haar CD: Nederbeat Now!

6 mei Solution en Renee & the Alligators zijn toegevoegd aan de bandslist. Met eigen websites.
26 april
RICK VAN DER LINDEN zal op 25 mei a.s., vlak voor de tour met Ekseption in de studio zal zijn bij Paperlate!
Volgende week is hij telefonisch in de uitzending ivm het Classic Nederpopalbum van Trace.
 
De volgende Paperlate Classic Albums staan gepland:
4 mei      Classic Nederpop Album " Birds" van TRACE (1975), tevens tel interview met Rick van der Linden
11 mei   Classic Nederpop Album " National Disaster" van AFTER TEA (1968) tevens tel interview met Polle Eduard

De Nederpop top 100 allertijden is er. 
Prof. POP looft 25 euro uit..waarvoor? 
Click
hier en je weet het.

25 april Bots is weer terug op het podium. Donderdag 1 mei in MEZZ Breda.  
12 april Op eerste Paasdag zullen in Paperlate hoogtepunten te horen zijn van het concert van Alquin op 19 maart j.l.!!!
Verder heeft dj Andre Steyns  a.s. zondag een tel interview met
Bertus Borgers in verband met het Classic Nederpop Album: de eerste lp van de Mr Albert Show uit 1970.
  13 september is er een Tribute for Peter Tetteroo , de vorig jaar overleden zanger van de Tee Set . Alle info op http://www.wallfair.nl/
4 april Kaz Lux 3 april bij BRTO Bergen  op Zoom  Professor Pop was er bij foto
3 april
Jacques Zwart overleden
ANP
IBIZA - De zanger van de vroegere groep Het, Jacques Zwart, is dinsdag tijdens een vakantie op Ibiza overleden. Hij is 57 jaar geworden. Het werd bekend in de jaren zestig met de hit 'Ik heb geen zin om op te staan'.
30 maart Vandaag in paperlate : Kaz Lux interview Classic Nederpop Album van de week ELI  Kaz Lux & Jan Akkerman www.paperlate.nl
28 maart De prof opnieuw, nu maar liefst 4 bio's tegelijk: Dizzy Mans Band, After Tea, Les Baroques en Tee Set
24 maart Professor Pop slaat weer toe. Lees zijn Shocking Blue story hier
  Gruppo Sportivo op Haagsche Koninginnenach
21 maart Teleac begint met een serie over Nederpop op TV'Nederpop: Met hart en ziel' is een serie van acht afleveringen met daarin een schat aan unieke archiefbeelden en interviews met vrijwel alle grote namen uit de Nederlandse popmuziek. De programma's laten zien hoe popmuziek kleur heeft gegeven aan onze samenleving en welke rol de Nederlandse muzikanten daarin spelen.Voor meer informatie surf je naar de Teleac website
  Alquin overtuigt. Op 19 en 20 maart speelde alquin Speakers in Delft plat. De band heeft aan kracht en muzikaliteit niets ingeboet. Lees verder op www.alquin.tk
18 maart Het eerste optreden na een rustperiode van de New Adventures is op 29 juni op het West Fries Pop Festival in Boven Karspel.
  Professor Pop heeft de bio van The Motions nog eens onderhanden genomen
14 maart Nieuwe CD Sido Martens
Benieuwd naar een recensie van Sido's cd Arbeid?
Kijk op www.folkforum.nl of www.sidomartens.com
  Focus opnieuw bijzonder succes vol in Brazillië
www.officialfocushomepage.nl 
10 maart Alquin weer on tour! O.a. 31 mei in Plato Helmond . Kijk op www.alquin.tk
  www.nederpopclassics.nl op Schiffers.fm Maandag 10 maart 15.15
  Ekseption on Tour. 
Rick van der  Linden terug op het podium met Ekseption. Kijk op de  concertagenda.
  Nieuwe Focus DVD uit. Focus in America met de huidige line up is opgenomen in Trenton USA in oktober 2002. Via www.bertus.nl kan iedere cd zaak de DVD bestellen.
 5 maart Rick van der Linden terug met Ekseption
 

Rick van der Linden komt terug met een vernieuwde ekseption. Lees en luister hier

Professor Pop nam de ZZ & de  Maskers bio onder handen. Lees het op de bands en artiestenpagina

 27 Februari Nieuwe Focus Bio
 

Professor Pop schreef een complete Focus bio. Click op de terug link van deze pagina, dan bands en artiesten, selecteer Focus.

 25 Februari Robert Jan Stips terug met de Nits ?
 

De laatste tijd doet het nieuws de ronde dat RJ de Nits gelederen weer gaat versterken.

In allerlei bladen wordt dit niet-officiele bericht gebracht als vaststaand feit dat het hier zou gaan om een hernieuwde samenwerking zoals ‘ie ooit was. In feite gaat het om een uitnodiging die Robert Jan van de Nits ontving, waarin zij hem vroegen of hij er voor voelde mee te werken aan een ‘ 30-jaar jubileum ’ tour, waarvoor een ieder die ooit met de Nits meegespeeld had, uitgenodigd zou worden.
Dat laatste bleek in de praktijk onhaalbaar te worden voor een hele tour lang, wel werd bij een eerste ontmoeting al min of meer overeengekomendat Robert Jan aan het complete project mee zou werken – wat dat allemaal precies zal inhouden en met wie, zal allemaal nog blijken. In elk geval bleek dat ‘beide partijen’ er duidelijk zin in hadden om elkaar (ook) weer ‘s op het muzikale vlak te ontmoeten. Ook ex-manager Aad Link zal, mede vanuit historisch oogpunt aan de zakelijke kant zich met dit bijzondere Nits hoofdstuk bezig houden.

Het oorspronkelijke plan met alle ex-Nitsen is daarmee niet van de baan, daar wordt een creatieve oplossing voor bedacht!

Deze speciale Nits tour ( binnen- & buitenland ) zal tussen Oct. ’03 en plm April ’04 plaatsvinden bron: www.stips.net

 

 
Nieuwe downloads bij  Paperlate www.paperlate.nl 
  • Interview met Ton & Irene Scherpenzeel (Kayak - Camel) ivm de nieuwe CD en theater-tour Merlin, bard of the unseen Interview met Robert Jan Stips (Nits, Supersister) Robert Jan weer tijdelijk terug bij the Nits !
  • Listen to  this beautiful song: Promyse (with Dave White) - Answers
  • Interview met Wally Slot (Lemming - Nederpop Classic)
  • Pictures Focus live in "de Maagd" - Bergen op Zoom.
 23 Februari
Paperlate Radio Bergen op Zoom Zondagavond 20.00 - 22.00

Vanavond kijken we terug op de speciale editie van de rock opera  "Merlin - bard of the unseen" van
Kayak
gisteren in Theater "De Kring" in Roosendaal met gast vocalist vcoalist Edward Reekers  www.kayakonline.nl

Kaz Lux naar Bergen  op Zoom

Donderdag, 3 april 2003   voor een Bluesnight met  met -onder voorbehoud-  de Marcel Scherpenzeel Band (NL) naar de BRTO studio in Bergen op Zoom.
Info: Jos van den Boom Crossroads BRTO-radio 
Bergen op Zoom  josboom@home.nl

  Kayak BN de Stem

Vrijdag 21 februari 2003 - Komt dat zien. Kayak staat in de schouwburg met een echte rockopera Merlin, Bard of the Unseen. Ruim 65 minuten symfonische rock afgeroomd met keltische elementen. Het nieuwe album is een vervolg op de suite Merlin die in 1980 op plaat is gezet. De groep heeft het werk nogmaals opgenomen en uitgebouwd tot een volledige rockopera. Lees hier verder....

18 Februari The Touch met Wally Tax
Zaterdag 24 mei 2003  in De Brug in Reeuwijk
The Touch +special guest: Wally Tax

Alquin Uitverkocht

Beide Alquin Concerten op 19 en 20 Maart zijn uitverkocht. In no time vlogen de kaarten weg! www.speakers.nl 

Buffoons treden weer op  BN de Stem

'Beach Boys stonden met de bek los'

Door Jacques Hendriks

Dinsdag 18 februari 2003 - BREDA - 'De Beach Boys van de Lage Landen'. Het was niet voor niets de bijnaam van de uit Enschede afkomstige flowerpowerband The Buffoons, die in die tijd vooral bekend stond om de hoge stemmen en de loepzuivere close harmony. Lees hier verder...

Tribute to Peter Tetteroo
DELFT - Zaterdag 13 september organiseren Anja en Wally Tetteroo, Ferry en Diana Windsant een ‘Tribute voor Peter Tetteroo’ in de sporthal Buitenhof aan de Martinus Nijhofflaan. Dit ter ere aan de vorig najaar overleden Delftse popzanger (Teeset) en raadslid Peter Tetteroo. Mariska Veres (vroeger Shocking Blue) en Polle Eduard (Teeset, After Tea) zijn twee gasten die reeds hebben toegezegd op te zullen treden. Lees hier verder....
12 Februari  Robert-Jan Stips tijdelijk terug bij Nits
Robert-Jan Stips zal dit najaar tijdelijk terugkeren bij Nits, de band die hij in 1996 na vijftien jaar verliet. De Haagse toetsenist doet mee aan een uitgebreide tournee ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van Nits. Ook andere oud-bandleden zullen tijdens deze jubileumconcerten van de partij zijn. Daarnaast bestaat het plan om gezamenlijk nieuwe nummers op te nemen voor een cd.
lees verder>>

bron: NPI www.npi.nl 

9 Februari Kaz Lux blaast Brainbox nieuw leven in
Zaterdag 08 februari 2003 - OOSTERHOUT - Brainbox leeft weer. De roemruchte formatie uit de jaren zestig en zeventig rond de Oosterhoutse zanger Kaz Lux maakt zich op voor een afscheidstournee.


Bron: BN de Stem

  De band Alquin maakt haar beloftes waar. Bij voldoende belangstelling voor het eenmalige concert in Speakers, zou er nog een extra concert gegeven worden. En zo geschiede. De 67 reacties in het speciaal voor deze reden in het leven geroepen gastenboek waren voldoende om de band over te halen tot het geven van een extra concert. Dit concert vindt plaats op 19 maart, eveneens in Speakers te Delft.

Het concert dat Alquin op 20 maart geeft, samen met
Incense, is inmiddels al uitverkocht. De voorverkoop voor het concert van 19 maart start op 8 februari.

Kijk voor meer informatie op
de site van Speakers.

bron: www.musicfrom.nl 

  Focus worldtour 2003. Focus gaat touren door Zuid Amerika, Engeland en Japan. zie www.officialfocushomepage.nl 
8 Februari In het programma Paperlate van zondagavond 9 februari zal Andre Steyns Robert Jan Stips interviewen over diens hernieuwde Nits avontuur. 

zie ook www.paperlate.nl